celery yaprakları için ürünler (4)

Cébette

Cébette

Cebette, hem yaz salatalarına hem de lezzetli sıcak yemeklere uygun olan, belirgin bir tat ve kokuya sahip olmasıyla bilinir. Cebette, genellikle yeni soğan ile karıştırılır, oysa bu çok farklı bir çeşittir. Gerçekten de, bu bitki, gövdesiyle karışacak kadar uzamış, gelişmemiş bir soğana sahip olmasıyla ayırt edilir. Son olarak, bu bitki bahar, yaz ve sonbahar aylarında (Mayıs'tan Ekim'e kadar) tüketilebilir.
Kekik

Kekik

Kekik, İtalyan mutfağında yaygın olarak kullanılan belirgin bir lezzete sahip bir bitkidir. İyi bir pizzanın hazırlanmasında vazgeçilmez bir unsurdur ve domates soslarını tatlandırmak için fesleğen veya kekik gibi diğer taze otlarla çok iyi bir şekilde uyum sağlar. Taze seçildiğinde, tadı daha ince olur ve Akdeniz'in zarif balıklarıyla hoş bir şekilde eşlik eder.
Limon Otu

Limon Otu

Melisa, limon otu gibi bir parfüme sahip bir bitkidir ve yapraklarının süper bir gücü vardır! Bir böcek ısırığına sürüldüğünde, etkilerini hafifletir. Melisa, sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleri için infüzyon veya banyo suyunda kullanılır. Mutfakta, melisa, beyaz etler ve tavuklara ince bir tat katar. Pastacılıkta ise, tatlılara, krema tatlılarına ve flanlara lezzetli bir tat verir.
Sirkeli

Sirkeli

Sörrel, ekşi ve hafif limonlu tadı için çiğ veya pişirilmiş olarak kullanılan bir yapraklı sebzedir. Aromatik bir ot olarak kullanıldığında, çorbaları ve sebzeleri, balık yemeklerini ve özellikle iyi bir uyum sağladığı yumurtaları lezzetlendirmektedir. Lif, magnezyum, potasyum, demir ve A, C, E vitaminleri açısından zengin olan sörrel, antik çağlardan beri sindirim ve sıkılaştırıcı özellikleri ile tanınmaktadır.